Nieuws

14 augustus 2022Jeugd Beach Circuit op 27 augustus

Bijna weer naar school, en voor velen ook weer naar het zaalvolleybal. Sluit dan eerst nog even goed de zomervakantie af met een beachtoernooi kan op zaterdag 27 augustus in Haarlem.

In alle klassen onder t/m 16 jaar kun je op deze dag inschrijven. We maken er een leuk dagje van en als het zo warm is als deze dagen half augustus dan zetten we af en toe de sproeiers aan om jullie en het zand af te koelen. Inschrijven kan hier.

BavoBeach_JBC_270822

 

4 juli 2022Beachen is echt heerlijk

Bij Bavo Beach leek het afgelopen weekeinde wel 'Schalkwijk aan Zee' met zon, muziek en gezelligheid. Het ging daarbij zeker om de sportieve prestatie in de volle zon en het mulle zand. Op de elf velden die de accomodatie rijk is, werd er flink op losgeslagen, met als hoogste inzet promotie naar de eredivisie. Lees het artikel uit het Haarlems Dagblad van 4 juli, geschreven door Marcel Tabbers.

4 juli 2022Clubkampioenschap Bavo Beach 2022

Zaterdagavond 2 juli vond voor de derde keer het toernooi om het club kampioenschap van Bavo Beach plaats. Het was volle bak en op alle 10 beschikbare velden streden ruim 50 spelers en speelsters van uiteenlopende leeftijden om de felbegeerde titels.

Dit zijn de kampioenen van 2022:

Niveau Team
Jeugd Lucas Vos & Stef Hofman
Dames Iris Nieuwland & Jody Burger
Heren midden Jonne Pieterse & Loöc Gonton
Heren hoog Sam Overdijkink & Damian Griekspoor

2022 clubkampioenen

Bekijk de foto's van deze geslaagde avond editie.

4 juli 2022Zonnig Nevobo toernooi

In alle opzichten was het tweedaagse Nevobo toernooi op 2 & 3 juli een zonnig geheel. Deelnemers, vrijwilligers, publiek en in niet in de laatste plaats het weer; alles en iedereen liet zich van de zonnigste kant zien. Twee dagen van volleybal van 3e divisie tot en met topdivisie, dames en heren door elkaar, onder een aangenaam zonnetje en dito temperatuur.

De winnaars van de verschillende niveaus werden na afloop nog een keer in het zonnetje gezet en verrast met een Bavo Beach bidon. Op zondag werd het dames 1e divisie toernooi gewonnen door onze eigen Esther Dijkstra, samen met voormalig Spaarnestad speelster Dieneke van Dijken.

d1

d3

h2

ht

ht2

12 juni 2022Clubkampioenschap 2 juli

Op zaterdagavond 2 juli wordt voor de derde keer gestreden om de titels van het Bavo Beach Club Kampioenschap.
Wij zorgen voor eten, drinken, een vuurtje en wat muziek en jullie maken uit wie de clubkampioenen 2022 worden!

Geef je op door een mail te sturen naar ncbb@bavobeach.nl. Zet in je bericht met welk tweetal/drietal je wil meedoen en welk niveau (laag/midden/hoog, dames/heren/mix). Gewoon langkomen en aanmoedigen kan natuurlijk ook. Met de reacties maken wij een leuk wedstrijdschema.
Aanmelden kan tot zaterdag 2 juli 15:00 uur. De eerste wedstrijden starten rond 18:00 uur.
Inschrijven en spelen is gratis!

Barbecue 2 juli

Voorafgaand aan en tijdens  het toernooi is er gelegenheid om mee te genieten van een lekkere barbecue. Voor vlees, brood, sauzen en salades wordt gezorgd, je moet hooguit je eigen vlees af en toe omdraaien. Kosten bedragen € 10 per persoon. Aanmelden kan eveneens via een email aan ncbb@bavobeach.nl. Zet daarin ook of je vegetarisch wilt meegenieten, dan zorgen we ook voor wat te grillen vleesvervangers. Geef je uiterlijk dinsdag 28 juni op voor de barbecue.

12 juni 2022Beachvolleybaltoernooi Haarlem

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli organiseren wij opnieuw een Nevobo topdivisie t/m 3e divisie toernooi op Bavo Beach.

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli organiseren wij opnieuw een Nevobo topdivisie t/m 3e divisie toernooi op Bavo Beach.

Meer informatie en inschrijven doe je op zelfbeachen.nl.
Voor de 3e divisie geldt altijd dat wie het eerst inschrijft, ook het eerst wordt geplaatst. Wacht dus niet te lang met inschrijven!

Het toernooi kan niet bestaan zonder de hulp van vele vrijwilligers. Net als vorig jaar zijn we weer op zoek naar voldoende die ons willen helpen met het organiseren van dit weekend. We zoeken vrijwilligers voor het opbouwen op donderdag en vrijdag avond en voor de taken tijdens het toernooi op zaterdag en zondag. Wil jij ons een dagdeel helpen, stuur dan een mailtje naar Ivo van Boxmeer.

 

Barbecue 2 juli

Na de finales van het Nevobo toernooi is er gelegenheid om mee te genieten van een lekkere barbecue. Voor vlees, brood, sauzen en salades wordt gezorgd, je moet hooguit je eigen vlees af en toe omdraaien. Kosten bedragen € 10 per persoon. Aanmelden kan eveneens via een email aan ncbb@bavobeach.nl. Zet daarin ook of je vegetarisch wilt meegenieten, dan zorgen we ook voor wat te grillen vleesvervangers. Geef je uiterlijk dinsdag 28 juni op voor de barbecue.

18 mei 2022Bavo Beach Bedrijven Volleybal Toernooi

Na 2 jaar kunnen we eindelijk weer het Bavo Beach Bedrijven Volleybaltoernooi organiseren. Wil jij sportief de vakantie periode in? Heb je altijd al met je collega's willen beachvolleyballen? Schrijf je dan nu in!

We organiseren het toernooi op donderdag 7 juli 2022. We starten om 17.00 uur op Bavo Beach in Haarlem en eindigen rond 20.30 uur. Natuurlijk is het mogelijk om daarna nog te blijven. Deelname kost € 40,- per team. We bieden ook een BBQ aan voor de deelnemers. De kosten hiervoor bedragen € 10,- per persoon.

Je kunt deelnemen aan het toernooi met een team dat bestaat uit minimaal 4 spelers. Meer personen mag ook, maar in het veld staan maximaal 4 personen. 3 van deze 4 spelers zijn werkzaam binnen het bedrijf dat zij representeren. We spelen volgens aangepaste beachvolleybal regels; het aantal sets per wedstrijd hangt af van het aantal deelnemers, als ook het aantal punten per set.

Naar aanleiding van feedback op het vorige toernooi introduceren we dit jaar 3 niveaus: hoog, midden en basis. Je kunt de volgende leidraad voor de niveaus hanteren:

Hoog, als je team alleen uit volleyballers bestaat,
Midden, als je een team mix is van niet volleyballers en volleyballers,
Basis, als je team volledig uit niet volleyballers bestaat.

Bij geringe aanmelding voor een niveau is het mogelijk dat de organisatie niveaus samenvoegt. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal een speelschema gekozen worden. De teams spelen minimaal 4 wedstrijden over de gehele avond.

Geïnteresseerd? Meld je dan nu aan voor de 2e editie van het Bavo Beach Bedrijven volleybaltoernooi via deze link.

Met vriendelijke groet,

De Bavo Beach Bedrijven Volleybaltoernooi commissie

1 mei 2022Indeling trainingsgroepen

Over een week beginnen de trainingen. Iedereen die zich heeft opgegeven via de enquête is in 1 of meer trainingsgroepen ingedeeld. Op deze pagina's vind je de indeling van de trainingsgroepen voor de jeugd en voor de senioren, op welke dag en tijdstip je traint en op welk veld en met welke trainer.

We hebben ons best gedaan om de trainingsgroepen zo goed mogelijk in te delen. Dit is alleen elke keer best een puzzel en daar zullen we ook best eens een foutje in gemaakt hebben. Klopt er iets niet of kun je toch niet op het moment dat je nu ingedeeld bent? Stuur dan even een mailtje naar info@bavobeach.nl. Zet in het onderwerp even ''indeling beachtraining''. Dan proberen we dit komende week nog op te lossen.

De trainingen gaan door tot de start van de zomervakantie op 16 juli.

Voor de senioren betaal je 5 euro per training direct aan de trainer. Voor de jeugd is de eerste training bij je contributie inbegrepen. Als je 2x traint rekenen we hier 50 euro extra voor. Hier krijg je automatisch een betaalverzoek voor.

De mini's zijn al geïnformeerd over de indeling van de Beach trainingen.

Allemaal heel veel succes met jullie trainingen!

De Bavo Beach commissie.

14 april 2022Algemene informatie 2022

Het vijfde seizoen is begonnen en we verwachten dat het, na twee jaren met beperkingen, een fantastisch seizoen gaat worden!

Graag willen we jullie via deze mail op de hoogte brengen over het nieuwe seizoen. Doordat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van Bavo Beach wordt het belangrijk dat we met zijn allen goed voor onze accommodatie zorgen:

Openen en sluiten
Het openen en sluiten van Bavo gaat weer via je telefoon (voor leden van 18 jaar of ouder). Is je telefoon nog niet gekoppeld aan het slot en moet je wel eens openen of sluiten? Op de volgende dagen zullen er sowieso commissieleden aanwezig zijn om je telefoon te koppelen aan het slot:

 • Zaterdag 16 april 10.00 – 15.00 uur
 • Dinsdag 10 mei vanaf 19.00 uur
 • Donderdag 12 mei vanaf 19.00 uur

Mocht je eerder iemand van de commissie zien bij Bavo, vraag dan of ze kunnen helpen met het koppelen van je telefoon aan het slot.

Muziek
Het is toegestaan om een boxje met muziek langs het veld te zetten.
We willen jullie wel vragen om rekening te houden met elkaar en met de omwonenden. Graag het volume laag houden. Spreek elkaar hier ook op aan als je merkt dat het volume te hoog staat.

Harken van de velden
We willen jullie vragen om een hark mee te nemen uit de materiaalcontainer naar je beachveld en na het spelen sowieso de eerste 3 meter van het veld vlak te harken. Anders ontstaan er kuilen en dat speelt niet fijn.

Afsluiten van de accommodatie
Voor het afsluiten van Bavo is het belangrijk dat er gecontroleerd wordt of alle deuren op slot zijn. Vergeet niet dat het digitale slot ook dubbel rondgedraaid moet worden bij het afsluiten en controleer dit door de deur open te maken.

Nieuwe ballen
We hebben veel nieuwe ballen aangeschaft voor dit seizoen en we willen jullie vragen om hier zuinig op te zijn. Controleer of er geen ballen rond het veld achter de hekken zijn blijven liggen.
Voor elk veld is er een ballentas met 5 ballen. Controleer bij het opruimen of alle ballen erin zitten.

Trainingsgroepen
Als het goed is heeft iedereen (vanaf 12 jaar) die training wil krijgen komend seizoen de enquête ingevuld. Heb je dit nog niet gedaan, doe dit dan zo snel mogelijk op dit formulier.

Zodra de trainingsgroepen gemaakt zijn en de dagen en tijden bekend zijn, zal dit op de website gepubliceerd worden. Dit geldt voor zowel de mini’s, de jeugdleden als de senioren. Houd de website de komende tijd dus goed in de gaten!

Reserveringssysteem
Alle leden van Bavo Beach (18+) hebben de mogelijkheid om vrij te spelen. Voor de jeugdleden (12-18 jaar) geldt dit ook in de periode dat er trainingen zijn (9 mei t/m 15 juli).
Wil je een veld reserveren om vrij te spelen, dan vind je hier alle informatie.

Horeca
De Horeca van Bavo is ook weer open. Je kunt een lekker drankje uit de koelkast pakken en afrekenen met de QR-code. De prijslijst en QR-code zullen duidelijk zichtbaar opgehangen worden.
Vanaf mei, wanneer de trainingen gaan beginnen, zullen Jinne Geelen en Eva Griffioen voor een barrooster gaan zorgen. Ze zullen iedereen vragen om een avond de bardienst te gaan verzorgen op maandag- t/m donderdagavond. Op vrijdag zal Maarten Claassen de horeca regelen tijdens de mini-trainingen.
Bij vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Ivo van Boxmeer.

Als laatste: we gaan dit seizoen een kantine bouwen! De komende weken zullen er dus geregeld mensen bezig zijn met werkzaamheden bij Bavo Beach. Dit zal vooral in de weekenden zijn.

We wensen jullie weer een mooi Beach seizoen!

Sportieve groet,

Bavo Beach commissie
(Piet, Ivo, Willem, Bart, Sam en Minke)

16 augustus 2021Clubkampioenschap Bavo Beach 2021

Zaterdagavond 14 augustus vond het tweede open club kampioenschap van Bavo Beach plaats. Op 6 velden streden vele spelers en speelsters van uiteenlopende leeftijden om de felbegeerde titels.

Dit zijn de kampioenen van 2021:

Niveau Team
3x3 Milena Vena, Sjoerd van Assema en Yara Nab
Dames Debbie Weijers en Kari Aalders
Heren midden Hans van Ingen en Stefan Offenbeek
Heren hoog Jaap Vos en Lex Hogendijk

clubkampioenen2021

Bekijk de foto's van deze geslaagde avond editie.

4 augustus 2021Bavo Beach Club Kampioenschappen

Op zaterdagavond 14 augustus wordt voor de tweede keer gestreden om de titels van het Bavo Beach Club Kampioenschap.

Geef je op door een mail te sturen naar ncbb@bavobeach.nl. Zet in je reactie met welk tweetal/drietal je wil meedoen en welk niveau (laag/midden/hoog). Gewoon langkomen en aanmoedigen kan natuurlijk ook. Met de reacties maken wij een leuk wedstrijdschema.

Inschrijven en spelen is gratis!

 

Dinerbuffet

Voor de verzorging van de inwendige mens is zaterdagavond een buffet met allerlei lekkers geregeld. Voor € 12,50 per persoon kun je genieten van warme en koude gerechten. Ook aan de vegetariër is gedacht.

Mee eten? Meld je uiterlijk dinsdag 10 augustus 20:00 uur aan met een mailtje aan buffet2021@bavobeach.nl - vermeld het aantal personen en of je vegetarisch wilt eten.

Het buffet is ook open voor mensen die niet meedoen aan het volleybal toernooi.

 

Dit zijn de kampioenen van 2020:

Niveau Team
3x3 Eugene la Haye/Patrick/Rickert & Arjan
Dames laag Ellen van Leeuwen/Nicole de Haan
Dames midden Rochelle Negenman/Mirte Hofman
Heren laag Lars Heijnen/Sylvia
Heren midden Maarten Claassen/Gerald de Haan
Heren hoog Jaap Vos/Lex Hogendijk
4 augustus 2021Nationale Beach Competitie

Op 14 & 15 augustus organiseren wij een Nevobo topdivisie t/m 2e divisie toernooi op Bavo Beach.

Opgeven voor het Nevobo toernooi doe je via de toernooifinder.

Voor het Nevobo toernooi is er een aantal wildcards te vergeven. Wil je aanspraak maken op een wildcard? Stuur dan uiterlijk zondag 8 augustus een mailtje naar ncbb@bavobeach.nl. Er zal worden gespeeld op 1e en 2e divisie niveau. Dit is jouw kans op punten voor de ranking van volgend jaar! Let op, je moet je altijd inschrijven bij de bond, ook als je een wildcard krijgt. Meer informatie vind je op zelfbeachen.nl.

Net als vorig jaar zijn we weer op zoek naar voldoende die ons willen helpen met het organiseren van dit weekend.
We zoeken vrijwilligers voor het opbouwen op donderdag en vrijdag avond en voor de taken tijdens het toernooi op zaterdag en zondag. Wil jij ons een dagdeel helpen, stuur dan een mailtje naar Willem de Vries.

Beide dagen zal de bar geopend zijn en is er een foodtruck voor de verzorging van het eten.

Iedereen is het hele weekeind welkom. Het worden, ondanks de Covid-19 maatregelen waar we ons natuurlijk allemaal aan houden, zeker heel gezellige dagen!

2 juni 2021Bardienst

Vanaf maandag 7 juni is het weer mogelijk om een drankje te drinken bij Bavo! Om dit in goede banen te leiden, willen wij de Bardienst weer gaan starten. Via de mail hebben jullie een link ontvangen waarop je kunt aangeven wanneer je een bardienst wil doen. Als iedereen meewerkt dan zijn 2 diensten per persoon per seizoen voldoende, dus geef je snel op!

De eerste week zal de Bavo Beach commissie de bardiensten draaien. Tijdens al deze avonden is er dus iemand van de commissie aanwezig en heb je ook de mogelijkheid om je telefoon te laten koppelen aan het slot van de horecacontainer.

2 juni 2021Fiets niet parkeren bij yoga studio!

Soms worden er fietsen geplaatst in de fietsparkeerplaatsen bij de yogastudio (aan het begin aan de linkerkant).
Deze zijn bedoeld voor de leden van de yogastudio. Aan jullie de vraag om je fiets iets verder te parkeren bij de fietsenrekken van Bavo Beach.

Op deze manier storen we de yogalessen niet wanneer ze bezig zijn.

2 juni 2021Bereikbaarheid Bavo Beach

De komende 7 weken wordt het kunstgrasveld naast Bavo Beach vernieuwd.
Vanaf aanstaande vrijdag 4 juni moeten we daardoor via onderstaande route naar Bavo toe:

 • Door het grote hek van Olympia na de fietsparkeerplaats
 • Voor het voetbalveld naar rechts.
 • Tussen het voetbalveld en de sloot richting Bavo Beach lopen/fietsen.
 • Bij het dammetje ter hoogte van de horeca container over de sloot en je fiets parkeren bij de fietsenrekken.

route

4 mei 2021Indeling trainingen gepubliceerd

De trainingsgroepen zijn gemaakt en de indeling is gepubliceerd! Je vindt deze op de pagina's over trainen, of klik gewoon hier. Vanaf volgende week zullen de trainingen starten.
In het overzicht ontbreekt de indeling van de mini's, zij ontvangen zo snel mogelijk bericht.

Omdat we helaas nog steeds te maken hebben met de Corona maatregelen willen we jullie vragen om de huidige regels te handhaven:

 • Handen wassen
 • Afstand houden
 • Na de training Bavo Beach direct verlaten 

Ook moeten we nog een keer aandacht vragen voor het opruimen van de ballen en het harken van de velden. We hebben dit seizoen al meer dan 15 ballen bij de SRO moeten ophalen. Als er een bal over het hek gaat, pak deze dan direct.

Na het beachen hark je je veld om te voorkomen dat er kuilen ontstaan.

Als laatste nogmaals de vraag of jullie het volume van de geluidsboxjes laag willen houden. Spreek elkaar hier ook op aan. Anders lopen we het risico dat we in de toekomst helemaal geen muziek meer langs het veld mogen afspelen.

We gaan er een mooi Beach seizoen van maken en laten we elkaar helpen met bovengenoemde punten.

Sportieve groet,
Bavo Beachcommissie.

27 april 2021Dit jaar geen instuiftraining

Wegens Corona kan er dit jaar helaas geen instuiftraining plaatsvinden.
Alle leden die komend seizoen graag training willen krijgen hebben dit via een uitnodiging aan kunnen geven.

 

We zijn momenteel druk bezig met de indelingen. Zodra deze klaar zijn dan zullen we hem rondsturen.
In de week van 10 mei starten de trainingen bij Bavo Beach. 

Ben je nieuw en nog geen lid van Bavo Beach en wil je kijken of beachvolleybal iets voor je is?Stuur dan een mail, dan zullen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

15 april 2021Nieuw seizoen van start

Ons nieuwe seizoen is alweer een paar weken aan de gang en er wordt weer goed gebruik gemaakt van de velden.
Graag willen we jullie via deze mail op de hoogte brengen over het nieuwe seizoen. Doordat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van Bavo Beach wordt het belangrijk dat we met zijn allen goed voor onze accommodatie zorgen.

 • Het openen en sluiten van Bavo gaat weer via je telefoon. Is je telefoon nog niet gekoppeld aan het slot en moet je wel eens openen of sluiten? Regel dit dan via een van de commissieleden als die bij Bavo aanwezig zijn.
 • We willen jullie vragen om vanaf nu ook een hark mee te nemen uit de materiaalcontainer naar je beachveld en na het spelen de eerste 3 meter links en rechts van het veld vlak te harken. Anders ontstaan er kuilen en dat speelt niet fijn.
 • Als je een boxje met muziek langs het veld aan hebt staan, wil je dan het volume laag houden zodat de huizen naast het sportveld hier geen last van hebben? Deze mensen vinden de muziek namelijk erg storend.
 • Voor het afsluiten van Bavo is het belangrijk dat er gecontroleerd wordt of alle deuren op slot zijn. Vergeet niet dat het digitale slot ook dubbel rondgedraaid moet worden bij het afsluiten en controleer dit door de deur open te maken.
 • Vergeet ook niet om de buitenkraantjes af te sluiten.
 • Controleer of er geen ballen rond het veld achter de hekken zijn blijven liggen (We hebben van de SRO dit seizoen al 8 ballen teruggekregen die niet waren opgeruimd).

Op dit moment zijn de corona regels nog zo dat we de bar gesloten houden voor drankjes en dat de kleedkamers ook niet gebruikt mogen worden. Hopelijk versoepelt dit snel en kunnen we na een potje beachen weer lekker blijven hangen en een drankje doen.

Als het zover is gaan we ook weer met bardiensten werken. We verwachten van al onze seniorenleden dat ze in het seizoen in ieder geval één keer een bardienst draaien. Hiervoor maken we weer een online schema waarop je je kunt inschrijven.

De trainingen starten vanaf mei. Voor alle mini- en jeugdleden organiseren we trainingsgroepen en de seniorleden worden ingedeeld als ze zich opgeven via dit formulier.

Eind april ontvang je een betaalverzoek voor de contributie. Het is Eugene gelukt om hier een iDEAL link aan toe te voegen zodat betaling nog makkelijker is geworden. Tijdens de laatste ALV zijn de contributiegelden vastgesteld op €70,- euro voor senioren en €50,- euro voor jeugd en studenten.

Als laatste, we gaan dit jaar een kantine bouwen! Daarvoor zijn we op zoek naar handige harrie’s die in de bouwploeg willen. Wil je ons hierbij helpen? Stuur dan even een mailtje naar bestuur@bavobeach.nl. Dan nemen we contact met je op.

Namens de Beach commissie willen we jullie weer een mooi seizoen wensen en dat we er met zijn allen weer een groot succes van maken!

De Bavo Beach commissie,
Minke, Rudie, Piet, Ivo, Jan, Bart en Willem

5 september 2020Eerste clubkampioenschap Bavo Beach

Zaterdagavond 30 augustus vond het eerste open club kampioenschap van Bavo Beach plaats. Op 10 velden streden 75 spelers en speelsters van uiteenlopende leeftijden om de felbegeerde houten trofee.

Dit zijn de kampioenen van 2020:

Niveau Team
3x3 Eugene la Haye/Patrick/Rickert & Arjan
Dames laag Ellen van Leeuwen/Nicole de Haan
Dames midden Rochelle Negenman/Mirte Hofman
Heren laag Lars Heijnen/Sylvia
Heren midden Maarten Claassen/Gerald de Haan
Heren hoog Jaap Vos/Lex Hogendijk

Bekijk de foto's van deze geslaagde eerste editie.

31 augustus 2020Relaxte sfeer bij Bavo Beach

Soms heb je pech met het weer als beachvolleyballer. Het toernooi bij Bavo Beach op het Nol Houtkamp sportkamp in Schalkwijk had afgelopen weekeinde te maken met regen, zon en wind. Het maakte voor de deelnemers niet uit. Die sloegen de ballen even hard over het net als altijd op een van de tien speelvelden.

Lees meer in het artikel dat 31 augustus in het Haarlems Dagblad verscheen.  pdf

4 augustus 2020Sterke start organisator Bavo Beach Haarlem

Op Vizier op Volleybal verscheen 2 augustus een bericht over onze eerste keer Nationale Beach Competitie. Op 25 en 26 juli organiseerde de snelgroeiende beachtak (Bavo Beach) van VC Spaarnestad op het mooie complex met 10 beachvelden in de Haarlemse wijk Schalkwijk voor het eerst in haar bestaan een prachtig en professioneel georganiseerd toernooi voor topdivisie t/m 3e divisie. Er deden 16 topdivisieteams, 24 eerste divisie- en 24 tweede divisieteams mee. En waren wedstrijden op derde divisieniveau. Een ideale mix van top- en breedtesport.

Omdat tot zaterdag 8 augustus geen DELA Eredivisie beachvolleybal wordt gespeeld zijn veel eredivisiekoppels uitgeweken naar de topdivisie. Dat leverde een groot aantal aanmeldingen voor dit toernooi op, waardoor een aan tal goede spelers een niveau lager zouden moeten spelen. Daarom is door de Nevobo-organisator in de 1e en 2e divisie het aantal beschikbare plaatsen verruimd van 8 naar 12 teams.

Bavo Beach/VC Spaarnestad had voor een professionele ambiance gezorgd. Er was een ervaren wedstrijdleiding, een professionele Foodtruck, een professionele speaker (Jan van der Meulen, de vaste speaker bij de schaatswedstrijden in Thialf Heerenveen).

Lees verder op de website van Vizier op Volleybal

27 juli 2020Relaxte sfeer valt direct op bij Bavo Beach Club

Een beter voorbeeld van een combinatie van top- en breedtesport is er bijna niet te vinden in coronatijd. De Bavo Beach Club was het afgelopen weekeinde het toneel van wedstrijden in de topdivisie tot aan recreatief niveau. Op de tien velden aan het Henk van Turnhoutpad in Schalkwijk was het volle bak genieten voor alle deelnemers en toeschouwers.

Lees meer in het artikel dat 27 juli in het Haarlems Dagblad verscheen. pdf

27 juli 2020Topbeachvolleybal bij Bavo Beach groot succes!

Zaterdag 25 en zondag 26 juli 2020 waren de velden van Bavo Beach het decor van diverse toernooien in het kader van de Nationale Beach Competitie, dé beachvolleybalcompetitie van Nederland op hoog niveau. Beide dagen werd er gestreden op diverse niveau's, van Topdivisie tot 3e divisie!

Waar het op zaterdag nog regende, was de zondag een prachtige dag op ons mooie beachvolleybal complex. Terwijl de spelers en speelsters op het veld met elkaar de strijd aangingen, was het daaromheen vooral gezellig. Lekker kijken naar de verrichtingen van concurrenten, familie en vrienden, gezeten op de mooie Bavo Beach strandstoel of gewoon de bagagedrager van je fiets.

We hebben een uitgebreide collectie foto's waar het plezier van af spat!

22-23 augustus doen we het nog eens dunnetjes over.

Bekijk de foto's

25 juli 2020Succesvolle eerste dag Nationale Competitie Beach

Ondanks de regen hadden de deelnemers en bezoekers de eerste dag van de Nationale Competitie Beach bij Bavo Beach een prima dag. Spanning en gezelligheid wisselden elkaar af. En omdat plaatjes altijd meer zeggen dan woorden; kijk zelf!

Bekijk de foto's

22 juli 2020Nationale Beach Competitie bij Bavo Beach

Zaterdag 25 en zondag 26 juli zijn de velden van Bavo Beach het decor van diverse toernooien in het kader van de Nationale Beach Competitie, dé beachvolleybalcompetitie van Nederland op hoog niveau. Beide dagen wordt er gestreden op diverse niveau's, van Topdivisie tot 3e divisie!

Zaterdag zijn er de volgende toernooien:

 1. topdivisie heren
 2. 1e divisie dames
 3. 1e divisie heren
 4. 3e divisie dames

Zondag zijn deze aan de beurt:

 1. topdivisie dames
 2. 2e divisie heren
 3. 2e divisie dames
 4. 3e divisie heren

Covid-19 maatregelen

Het is natuurlijk heel fijn dat de beach toernooien weer mogen plaatsvinden. We moeten ons alleen wel aan de richtlijnen hiervoor houden.
Heb je corona gerelateerde klachten zoals koorts, neusverkouden, droge keel? Dan vragen we je om thuis te blijven.
Als je bij Bavo Beach aankomst verzoeken we je om direct even je handen te wassen. Dit kan bij de kraantjes aan de buitenkant van de wc’s.
Houdt buiten het veld zoveel mogelijk 1,5 meter afstand. Geef elkaar geen hand of knuffel. Op deze manier houden we het voor elkaar maar bijvoorbeeld zeker ook voor onze vrijwilligers zo veilig mogelijk.

Naast ons beachvolleybalveld is een groot grasveld. Mocht het op onze accommodatie te druk worden en moeilijk om afstand te houden dan gaan we jullie verzoeken om het veld te gebruiken wanneer je zelf niet hoeft te spelen.

Kleedkamers

Bavo Beach beschikt over 2 kleedkamers met warme douches. Om genoeg ruimte tot elkaar te kunnen houden mogen er max. 5 personen tegelijk in een kleedkamer zijn ivm de corona maatregelen.

Horeca

Onze horecavoorziening is dit jaar nog een uitgifteluik voor drankjes en een simpele snack. We hebben vanaf 10:00uur een foodtruck geregeld voor iedereen die gedurende de dag zin heeft om iets te eten.

Routebeschrijving

Kom je met de auto en voer je ons adres in je routeplanner: Henk van Turnhoutpad 4, Haarlem dan stuurt de routeplanner je naar een verkeerd adres.
Als je er bijna bent moet je op de Belgiëlaan helemaal doorrijden tot einde (water). Daar ga je rechtsaf en daarna is het de 2de afslag rechts. Mochten de parkeerplaatsen vol raken dan wordt je eerder opgevangen door onze parkeerwachters.

Kluisjes

We beschikking helaas nog niet over kluisjes dus neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee.

6 juni 2020Clinic olympiër valt in de smaak bij jeugdspelers

Met Sanne Keizer als lid heeft de Bavo Beach Club met recht een ambassadeur voor de voor de beachvolleybalvereniging. Met Madelein Meppelink vormt de 35-jarige Haarlemse het duo dat al een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio 'in the pocket' heeft. Donderdag gaf ze een clinic aan de leden van haar alsmaar groeiende vereniging op de accomodatie aan het Henk van Turnhoutpad in Schalkwijk.

Lees meer in het artikel dat 6 juni in het Haarlems Dagblad verscheen.

pdf

25 mei 2020Bavo Beach is weer open!

Bavo Beach is sinds vorige week weer helemaal open! De trainingsgroepen voor de jeugd en de senioren zijn rond en zijn te vinden op de website. Ben je nog niet ingedeeld en wil je wel graag training krijgen, stuur dan een mail met je gegevens en wensen naar info@bavobeach.nl. Dan zorgen we voor een geschikte trainingsgroep.

Ook de Covid-19 protocollen zijn klaar en zijn terug te vinden op de website. Het is belangrijk dat alle leden van Bavo Beach zich goed aan deze protocollen houden, dus lees ze goed door!

Daarnaast hebben alle leden weer de mogelijkheid om vrij te spelen. Dit kan in tegenstelling tot vorig jaar niet meer op de bonnefooi, maar hiervoor dien je nu een veld te reserveren via het reserveringssysteem, lees hier hoe dat werkt.

Binnenkort zullen alle leden een mail ontvangen met het verzoek om de contributie van dit seizoen over te maken. Het bestuur heeft in overleg besloten om dit beachseizoen korting te geven ter compensatie van het niet afgemaakte zaalseizoen en de iets verlate start van het beachseizoen. De jeugd en studenten betalen dit seizoen € 35 en de senioren € 45.
De studenten en senioren betalen daarnaast € 5 per training aan de trainer. De trainingen voor de jeugd zijn gratis.

20 mei 2020Corona protocol Bavo Beach

Eindelijk mogen we weer het zand op. Om dit veilig te doen moeten we ons aan een aantal regels gaan houden. Hierdoor blijft het veilig voor jezelf en voor alleanderen

Als we je de komende weken bij Bavo Beach zien, gaan we ervanuit dat je op de hoogte bent vande onderstaande regels en dat je je best doet om je aan deze regels te houden. Mocht dit niet lukken dan kunnen we je vragen om onze accommodatie te verlaten. Dit doen we voor onze eigen veiligheid en de veiligheid van de andere aanwezigen.

Iedereen moet zich aan de 1,5 meter afstand houden. Ook tijdens het volleybal. Dit zal niet altijd makkelijk zijn, maar blijf hier je best voor doen. We spelen met maximaal 6 spelers op 1 velden er mag niet geblokkeerd worden.

Om te mogen trainen moeten er een aantal extra handelingen plaats vinden om de besmetting met het Covid-19 virus te minimaliseren. We vragen jullie om bij aankomst en bij vertrek je handen te wassen. Als je een netsysteem moet opbouwen of afbreken dat trek je hiervoor handschoenen aan of je wast direct ervoor en erna nogmaals je handen.

De blauwe Gamma emmer moet gevuld worden met water en hierin doe je 2 rode dopjes chloor. Na de training moeten alle ballen worden afgenomen met een vochtige doek uit deze emmer.

Hieronder het stappenplan om veilig te beachvolleyballen bij Bavo Beach:

 1. Je bent bij Bavo Beach van harte welkom wanneer je geen ziekteverschijnselen hebt. Ben je snotterig, moet je hoesten en/of heb je koorts? Dan blijf je thuis totdat je klachten helemaal over zijn. Daarna zien we je graag weer!
 2. Thuis naar de wc. De wc’s bij Bavo Beach zijn open maar alleen voor hoge uitzondering. We maken de wc’s geregeld schoon maar toch blijft dit een van de grootste bronnen van besmetting.
 3. Maximaal 5 min. voor aanvang aanwezig en direct na de training weer naar huis.
 4. Alleen als je komt beachvolleyballen heb je toegang tot de accommodatie. Bezoek moet buiten het hek blijven wachten.
 5. Met pijlen op de grond is de looproute aangegeven zodat afstand houden nog makkelijker is.
 6. Bij Bavo Beach aangekomen was je je handen en loop je daarna direct naar je veld. Welk veld dit is kun je vinden in de email met de indeling van de trainingen.
 7. Je blijft de hele training op hetzelfde veld.
 8. Je tas met spullen leg je achter het veld tegen het hek of net.
 9. Na de training was je je handen en verlaat je direct het sportpark.
 10. De kantine en de kleedruimtes zijn helaas gesloten.

Het zal voor iedereen wennen zijnzich aan deze nieuwe richtlijnen te houden,maar samen kunnen we dit. We vragen aan alle ouders om bovenstaande regels af en toe met je kind(eren) door te nemen.

Het volledige protocol is ook hier te lezen.

Heb je na het lezen van de regels nog vragen? Stuur ons dan een email.

8 mei 2020Beachvolleyen met een dubbel net

Vrijdag zijn de jeugdleden weer welkom op de accommodatie op het sportcomplex naast Olympia in Schalkwijk. Het Haarlems Dagblad kwam alvast een kijkje nemen bij de testsessie.

Lees meer in het artikel dat 8 mei in het Haarlems Dagblad verscheen. pdf

5 mei 2020Bavo Beach deels weer open

De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest om erover te zorgen dat Bavo Beach weer open kan gaan voor de mini's en de jeugd t/m 18 jaar!

Alle voorbereidingen zijn getroffen en vanaf aanstaande vrijdag 8 mei kunnen de mini's weer met de voetjes in het zand. Vanaf volgende week mag ook de jeugd weer lekker aan de slag. Voor de indeling van de trainingsgroepen en velden klik hier.


De leden en trainers hebben inmiddels via de mail alle informatie gekregen over de nodige maatregelen. Je vindt deze informatie ook op de site:

 

24 april 2020We bereiden de start voor!

We willen jullie graag een update geven over de covid-19 maatregelen m.b.t. Bavo Beach.

Beste Bavo Beach leden,

Afgelopen dinsdag werd in de persconferentie verteld dat kinderen t/m 12 jaar weer in groepsverband mogen sporten. 

Jongeren van 12 t/m 18 jaar mogen dit weer wanneer de 1,5 meter gewaarborgd kan blijven.

De Nevobo is richtlijnen aan het opstellen hoe hier mee om te gaan. We wachten deze richtlijnen af en wanneer deze bekend zijn gaan we dit vertalen naar onze locatie.

Vanaf 8 mei kunnen de mini's weer trainen. Zij worden hier in de komende dagen vanuit de mini-commissie van VC Spaarnestad voor benaderd.

Ook zijn we druk bezig om dit voor de jeugd t/m 18 jaar ook weer mogelijk te maken. Hier zijn alleen wat meer maatregelen voor nodig waardoor we nog niet precies weten wanneer dit weer mogelijk is. We houden jullie op de hoogte!

Blijf gezond allemaal en we houden jullie op de hoogte wanneer de eerste beachvolleybal weer de lucht in kan.

groet,
Bavo Beach

19 maart 2020Opening uitgesteld

In verband met de maatregelen met betrekking tot de Corona-uitbraak is de opening uitgesteld.

In afwachting van nadere besluiten is de opening uitgesteld. Nadere berichten volgen.

19 februari 2020 Voorbereiding derde seizoen

Het nieuwe jaar is begonnen, de zaalcompetitie is over de helft dus het is tijd om ons voor te bereiden op weer een mooi seizoen bij Bavo Beach! Vorig jaar is er hard gewerkt om de toiletten en warme douches te realiseren en dit jaar gaan we de locatie nog mooier aankleden.

Op 1 april zal Bavo Beach open gaan zodat iedereen weer lekker met de voetjes in het zand kan gaan spelen.

In april krijgen de leden ook weer het verzoek om de contributie voor het komende seizoen te betalen.

Hou de website en social media goed in de gaten voor het laatste nieuws.
Voor nu hebben we alvast twee data voor in de agenda:

 • Donderdag 23 april: instuiftraining voor de jeugd.
 • Donderdag 30 april: instuiftraining voor de senioren.

Voor meer informatie kijk je op de instuifpagina.

9 juli 2018Opening Bavo Beach

De opening in 2018 was een mooie happening, bekijk het filmpje!

16 juni 2018Bavo Beach is geopend

Sinds donderdag 14 juni 2018 heeft de Haarlemse volleybalvereniging Spaarnestad de beschikking over tien nieuwe beachvolleybalvelden. De velden liggen in het stadsdeel Schalkwijk, vlak bij het Spaarne.

Met de realisatie is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Dankzij een investering van de gemeente Haarlem, diverse particulieren en de vereniging zelf, kon de locatie uiteindelijk snel worden omgetoverd tot een nieuw sportcomplex waar heel Haarlem trots op kan zijn.

Onder grote belangstelling van onder meer de Haarlemse wethouder van sport Merijn Snoek, Nevobo-directeur Guido Davio, vertegenwoordigers van de gemeente Haarlem en ambassadeur van dit project Sanne Keizer, werd de locatie officieel geopend door tientallen jonge jeugdleden van Spaarnestad die een beachbal de lucht ingooiden. En daarna werd er uiteraard op de velden door jong en oud nog een balletje geslagen.

Met de tien nieuwe velden hoopt Bavo Beach Haarlem, als onderdeel van Spaarnestad, deze snel groeiende sport ook in Haarlem verder te promoten.

 

5 juni 2018Bavo Beach aan het Spaarne

Beachvolleybal hoort in het rijtje van hippe sporten als kitesurfen en snowboarden. Ook Haarlemmers hebben vanaf donderdag 14 juni de mogelijkheid om deze sport te beoefenen en wel bij Bavo Beach bij het Spaarne.

De nieuwe club, behorend bij de Volleybal Combinatie Spaarnestad, hoopt veel nieuwe leden te begroeten en richt zich op de recreant. Sporters die voor het laatst op de middelbare school een volleybal hebben aangeraakt, zullen straks naast de liefhebbers met strakke lijven en dito zonnebrillen hun set ups en smashes kunnen maken. De sport is zo intensief dat de kilo’s er bij beoefenaren afvliegen. De tien nieuwe velden van de beachvolleybalclub zijn bijna klaar. Shovels hebben bergen zand op de juiste plaats op het nieuwe sportterrein geduwd tussen de voetbal- en softbalvelden van Dio en de sportvelden van Olympia.

Lees meer in het artikel dat 2 juni in het Haarlems Dagblad verscheen.Bavo Beach is onderdeel van VC Spaarnestad
Henk van Turnhoutpad • 2034JL Haarlem • Mail ons