Nieuws

4 mei 2021Indeling trainingen gepubliceerd

De trainingsgroepen zijn gemaakt en de indeling is gepubliceerd! Je vindt deze op de pagina's over trainen, of klik gewoon hier. Vanaf volgende week zullen de trainingen starten.
In het overzicht ontbreekt de indeling van de mini's, zij ontvangen zo snel mogelijk bericht.

Omdat we helaas nog steeds te maken hebben met de Corona maatregelen willen we jullie vragen om de huidige regels te handhaven:

 • Handen wassen
 • Afstand houden
 • Na de training Bavo Beach direct verlaten 

Ook moeten we nog een keer aandacht vragen voor het opruimen van de ballen en het harken van de velden. We hebben dit seizoen al meer dan 15 ballen bij de SRO moeten ophalen. Als er een bal over het hek gaat, pak deze dan direct.

Na het beachen hark je je veld om te voorkomen dat er kuilen ontstaan.

Als laatste nogmaals de vraag of jullie het volume van de geluidsboxjes laag willen houden. Spreek elkaar hier ook op aan. Anders lopen we het risico dat we in de toekomst helemaal geen muziek meer langs het veld mogen afspelen.

We gaan er een mooi Beach seizoen van maken en laten we elkaar helpen met bovengenoemde punten.

Sportieve groet,
Bavo Beachcommissie.

27 april 2021Dit jaar geen instuiftraining

Wegens Corona kan er dit jaar helaas geen instuiftraining plaatsvinden.
Alle leden die komend seizoen graag training willen krijgen hebben dit via een uitnodiging aan kunnen geven.

 

We zijn momenteel druk bezig met de indelingen. Zodra deze klaar zijn dan zullen we hem rondsturen.
In de week van 10 mei starten de trainingen bij Bavo Beach. 

Ben je nieuw en nog geen lid van Bavo Beach en wil je kijken of beachvolleybal iets voor je is?Stuur dan een mail, dan zullen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

15 april 2021Nieuw seizoen van start

Ons nieuwe seizoen is alweer een paar weken aan de gang en er wordt weer goed gebruik gemaakt van de velden.
Graag willen we jullie via deze mail op de hoogte brengen over het nieuwe seizoen. Doordat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van Bavo Beach wordt het belangrijk dat we met zijn allen goed voor onze accommodatie zorgen.

 • Het openen en sluiten van Bavo gaat weer via je telefoon. Is je telefoon nog niet gekoppeld aan het slot en moet je wel eens openen of sluiten? Regel dit dan via een van de commissieleden als die bij Bavo aanwezig zijn.
 • We willen jullie vragen om vanaf nu ook een hark mee te nemen uit de materiaalcontainer naar je beachveld en na het spelen de eerste 3 meter links en rechts van het veld vlak te harken. Anders ontstaan er kuilen en dat speelt niet fijn.
 • Als je een boxje met muziek langs het veld aan hebt staan, wil je dan het volume laag houden zodat de huizen naast het sportveld hier geen last van hebben? Deze mensen vinden de muziek namelijk erg storend.
 • Voor het afsluiten van Bavo is het belangrijk dat er gecontroleerd wordt of alle deuren op slot zijn. Vergeet niet dat het digitale slot ook dubbel rondgedraaid moet worden bij het afsluiten en controleer dit door de deur open te maken.
 • Vergeet ook niet om de buitenkraantjes af te sluiten.
 • Controleer of er geen ballen rond het veld achter de hekken zijn blijven liggen (We hebben van de SRO dit seizoen al 8 ballen teruggekregen die niet waren opgeruimd).

Op dit moment zijn de corona regels nog zo dat we de bar gesloten houden voor drankjes en dat de kleedkamers ook niet gebruikt mogen worden. Hopelijk versoepelt dit snel en kunnen we na een potje beachen weer lekker blijven hangen en een drankje doen.

Als het zover is gaan we ook weer met bardiensten werken. We verwachten van al onze seniorenleden dat ze in het seizoen in ieder geval één keer een bardienst draaien. Hiervoor maken we weer een online schema waarop je je kunt inschrijven.

De trainingen starten vanaf mei. Voor alle mini- en jeugdleden organiseren we trainingsgroepen en de seniorleden worden ingedeeld als ze zich opgeven via dit formulier.

Eind april ontvang je een betaalverzoek voor de contributie. Het is Eugene gelukt om hier een iDEAL link aan toe te voegen zodat betaling nog makkelijker is geworden. Tijdens de laatste ALV zijn de contributiegelden vastgesteld op €70,- euro voor senioren en €50,- euro voor jeugd en studenten.

Als laatste, we gaan dit jaar een kantine bouwen! Daarvoor zijn we op zoek naar handige harrie’s die in de bouwploeg willen. Wil je ons hierbij helpen? Stuur dan even een mailtje naar bestuur@bavobeach.nl. Dan nemen we contact met je op.

Namens de Beach commissie willen we jullie weer een mooi seizoen wensen en dat we er met zijn allen weer een groot succes van maken!

De Bavo Beach commissie,
Minke, Rudie, Piet, Ivo, Jan, Bart en Willem

5 september 2020Eerste clubkampioenschap Bavo Beach

Zaterdagavond 30 augustus vond het eerste open club kampioenschap van Bavo Beach plaats. Op 10 velden streden 75 spelers en speelsters van uiteenlopende leeftijden om de felbegeerde houten trofee.

Dit zijn de kampioenen van 2020:

Niveau Team
3x3 Eugene la Haye/Patrick/Rickert & Arjan
Dames laag Ellen van Leeuwen/Nicole de Haan
Dames midden Rochelle Negenman/Mirte Hofman
Heren laag Lars Heijnen/Sylvia
Heren midden Maarten Claassen/Gerald de Haan
Heren hoog Jaap Vos/Lex Hogendijk

Bekijk de foto's van deze geslaagde eerste editie.

31 augustus 2020Relaxte sfeer bij Bavo Beach

Soms heb je pech met het weer als beachvolleyballer. Het toernooi bij Bavo Beach op het Nol Houtkamp sportkamp in Schalkwijk had afgelopen weekeinde te maken met regen, zon en wind. Het maakte voor de deelnemers niet uit. Die sloegen de ballen even hard over het net als altijd op een van de tien speelvelden.

Lees meer in het artikel dat 31 augustus in het Haarlems Dagblad verscheen.  pdf

4 augustus 2020Sterke start organisator Bavo Beach Haarlem

Op Vizier op Volleybal verscheen 2 augustus een bericht over onze eerste keer Nationale Beach Competitie. Op 25 en 26 juli organiseerde de snelgroeiende beachtak (Bavo Beach) van VC Spaarnestad op het mooie complex met 10 beachvelden in de Haarlemse wijk Schalkwijk voor het eerst in haar bestaan een prachtig en professioneel georganiseerd toernooi voor topdivisie t/m 3e divisie. Er deden 16 topdivisieteams, 24 eerste divisie- en 24 tweede divisieteams mee. En waren wedstrijden op derde divisieniveau. Een ideale mix van top- en breedtesport.

Omdat tot zaterdag 8 augustus geen DELA Eredivisie beachvolleybal wordt gespeeld zijn veel eredivisiekoppels uitgeweken naar de topdivisie. Dat leverde een groot aantal aanmeldingen voor dit toernooi op, waardoor een aan tal goede spelers een niveau lager zouden moeten spelen. Daarom is door de Nevobo-organisator in de 1e en 2e divisie het aantal beschikbare plaatsen verruimd van 8 naar 12 teams.

Bavo Beach/VC Spaarnestad had voor een professionele ambiance gezorgd. Er was een ervaren wedstrijdleiding, een professionele Foodtruck, een professionele speaker (Jan van der Meulen, de vaste speaker bij de schaatswedstrijden in Thialf Heerenveen).

Lees verder op de website van Vizier op Volleybal

27 juli 2020Relaxte sfeer valt direct op bij Bavo Beach Club

Een beter voorbeeld van een combinatie van top- en breedtesport is er bijna niet te vinden in coronatijd. De Bavo Beach Club was het afgelopen weekeinde het toneel van wedstrijden in de topdivisie tot aan recreatief niveau. Op de tien velden aan het Henk van Turnhoutpad in Schalkwijk was het volle bak genieten voor alle deelnemers en toeschouwers.

Lees meer in het artikel dat 27 juli in het Haarlems Dagblad verscheen. pdf

27 juli 2020Topbeachvolleybal bij Bavo Beach groot succes!

Zaterdag 25 en zondag 26 juli 2020 waren de velden van Bavo Beach het decor van diverse toernooien in het kader van de Nationale Beach Competitie, dé beachvolleybalcompetitie van Nederland op hoog niveau. Beide dagen werd er gestreden op diverse niveau's, van Topdivisie tot 3e divisie!

Waar het op zaterdag nog regende, was de zondag een prachtige dag op ons mooie beachvolleybal complex. Terwijl de spelers en speelsters op het veld met elkaar de strijd aangingen, was het daaromheen vooral gezellig. Lekker kijken naar de verrichtingen van concurrenten, familie en vrienden, gezeten op de mooie Bavo Beach strandstoel of gewoon de bagagedrager van je fiets.

We hebben een uitgebreide collectie foto's waar het plezier van af spat!

22-23 augustus doen we het nog eens dunnetjes over.

Bekijk de foto's

25 juli 2020Succesvolle eerste dag Nationale Competitie Beach

Ondanks de regen hadden de deelnemers en bezoekers de eerste dag van de Nationale Competitie Beach bij Bavo Beach een prima dag. Spanning en gezelligheid wisselden elkaar af. En omdat plaatjes altijd meer zeggen dan woorden; kijk zelf!

Bekijk de foto's

22 juli 2020Nationale Beach Competitie bij Bavo Beach

Zaterdag 25 en zondag 26 juli zijn de velden van Bavo Beach het decor van diverse toernooien in het kader van de Nationale Beach Competitie, dé beachvolleybalcompetitie van Nederland op hoog niveau. Beide dagen wordt er gestreden op diverse niveau's, van Topdivisie tot 3e divisie!

Zaterdag zijn er de volgende toernooien:

 1. topdivisie heren
 2. 1e divisie dames
 3. 1e divisie heren
 4. 3e divisie dames

Zondag zijn deze aan de beurt:

 1. topdivisie dames
 2. 2e divisie heren
 3. 2e divisie dames
 4. 3e divisie heren

Covid-19 maatregelen

Het is natuurlijk heel fijn dat de beach toernooien weer mogen plaatsvinden. We moeten ons alleen wel aan de richtlijnen hiervoor houden.
Heb je corona gerelateerde klachten zoals koorts, neusverkouden, droge keel? Dan vragen we je om thuis te blijven.
Als je bij Bavo Beach aankomst verzoeken we je om direct even je handen te wassen. Dit kan bij de kraantjes aan de buitenkant van de wc’s.
Houdt buiten het veld zoveel mogelijk 1,5 meter afstand. Geef elkaar geen hand of knuffel. Op deze manier houden we het voor elkaar maar bijvoorbeeld zeker ook voor onze vrijwilligers zo veilig mogelijk.

Naast ons beachvolleybalveld is een groot grasveld. Mocht het op onze accommodatie te druk worden en moeilijk om afstand te houden dan gaan we jullie verzoeken om het veld te gebruiken wanneer je zelf niet hoeft te spelen.

Kleedkamers

Bavo Beach beschikt over 2 kleedkamers met warme douches. Om genoeg ruimte tot elkaar te kunnen houden mogen er max. 5 personen tegelijk in een kleedkamer zijn ivm de corona maatregelen.

Horeca

Onze horecavoorziening is dit jaar nog een uitgifteluik voor drankjes en een simpele snack. We hebben vanaf 10:00uur een foodtruck geregeld voor iedereen die gedurende de dag zin heeft om iets te eten.

Routebeschrijving

Kom je met de auto en voer je ons adres in je routeplanner: Henk van Turnhoutpad 4, Haarlem dan stuurt de routeplanner je naar een verkeerd adres.
Als je er bijna bent moet je op de Belgiëlaan helemaal doorrijden tot einde (water). Daar ga je rechtsaf en daarna is het de 2de afslag rechts. Mochten de parkeerplaatsen vol raken dan wordt je eerder opgevangen door onze parkeerwachters.

Kluisjes

We beschikking helaas nog niet over kluisjes dus neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee.

6 juni 2020Clinic olympiër valt in de smaak bij jeugdspelers

Met Sanne Keizer als lid heeft de Bavo Beach Club met recht een ambassadeur voor de voor de beachvolleybalvereniging. Met Madelein Meppelink vormt de 35-jarige Haarlemse het duo dat al een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio 'in the pocket' heeft. Donderdag gaf ze een clinic aan de leden van haar alsmaar groeiende vereniging op de accomodatie aan het Henk van Turnhoutpad in Schalkwijk.

Lees meer in het artikel dat 6 juni in het Haarlems Dagblad verscheen.

pdf

25 mei 2020Bavo Beach is weer open!

Bavo Beach is sinds vorige week weer helemaal open! De trainingsgroepen voor de jeugd en de senioren zijn rond en zijn te vinden op de website. Ben je nog niet ingedeeld en wil je wel graag training krijgen, stuur dan een mail met je gegevens en wensen naar info@bavobeach.nl. Dan zorgen we voor een geschikte trainingsgroep.

Ook de Covid-19 protocollen zijn klaar en zijn terug te vinden op de website. Het is belangrijk dat alle leden van Bavo Beach zich goed aan deze protocollen houden, dus lees ze goed door!

Daarnaast hebben alle leden weer de mogelijkheid om vrij te spelen. Dit kan in tegenstelling tot vorig jaar niet meer op de bonnefooi, maar hiervoor dien je nu een veld te reserveren via het reserveringssysteem, lees hier hoe dat werkt.

Binnenkort zullen alle leden een mail ontvangen met het verzoek om de contributie van dit seizoen over te maken. Het bestuur heeft in overleg besloten om dit beachseizoen korting te geven ter compensatie van het niet afgemaakte zaalseizoen en de iets verlate start van het beachseizoen. De jeugd en studenten betalen dit seizoen € 35 en de senioren € 45.
De studenten en senioren betalen daarnaast € 5 per training aan de trainer. De trainingen voor de jeugd zijn gratis.

20 mei 2020Corona protocol Bavo Beach

Eindelijk mogen we weer het zand op. Om dit veilig te doen moeten we ons aan een aantal regels gaan houden. Hierdoor blijft het veilig voor jezelf en voor alleanderen

Als we je de komende weken bij Bavo Beach zien, gaan we ervanuit dat je op de hoogte bent vande onderstaande regels en dat je je best doet om je aan deze regels te houden. Mocht dit niet lukken dan kunnen we je vragen om onze accommodatie te verlaten. Dit doen we voor onze eigen veiligheid en de veiligheid van de andere aanwezigen.

Iedereen moet zich aan de 1,5 meter afstand houden. Ook tijdens het volleybal. Dit zal niet altijd makkelijk zijn, maar blijf hier je best voor doen. We spelen met maximaal 6 spelers op 1 velden er mag niet geblokkeerd worden.

Om te mogen trainen moeten er een aantal extra handelingen plaats vinden om de besmetting met het Covid-19 virus te minimaliseren. We vragen jullie om bij aankomst en bij vertrek je handen te wassen. Als je een netsysteem moet opbouwen of afbreken dat trek je hiervoor handschoenen aan of je wast direct ervoor en erna nogmaals je handen.

De blauwe Gamma emmer moet gevuld worden met water en hierin doe je 2 rode dopjes chloor. Na de training moeten alle ballen worden afgenomen met een vochtige doek uit deze emmer.

Hieronder het stappenplan om veilig te beachvolleyballen bij Bavo Beach:

 1. Je bent bij Bavo Beach van harte welkom wanneer je geen ziekteverschijnselen hebt. Ben je snotterig, moet je hoesten en/of heb je koorts? Dan blijf je thuis totdat je klachten helemaal over zijn. Daarna zien we je graag weer!
 2. Thuis naar de wc. De wc’s bij Bavo Beach zijn open maar alleen voor hoge uitzondering. We maken de wc’s geregeld schoon maar toch blijft dit een van de grootste bronnen van besmetting.
 3. Maximaal 5 min. voor aanvang aanwezig en direct na de training weer naar huis.
 4. Alleen als je komt beachvolleyballen heb je toegang tot de accommodatie. Bezoek moet buiten het hek blijven wachten.
 5. Met pijlen op de grond is de looproute aangegeven zodat afstand houden nog makkelijker is.
 6. Bij Bavo Beach aangekomen was je je handen en loop je daarna direct naar je veld. Welk veld dit is kun je vinden in de email met de indeling van de trainingen.
 7. Je blijft de hele training op hetzelfde veld.
 8. Je tas met spullen leg je achter het veld tegen het hek of net.
 9. Na de training was je je handen en verlaat je direct het sportpark.
 10. De kantine en de kleedruimtes zijn helaas gesloten.

Het zal voor iedereen wennen zijnzich aan deze nieuwe richtlijnen te houden,maar samen kunnen we dit. We vragen aan alle ouders om bovenstaande regels af en toe met je kind(eren) door te nemen.

Het volledige protocol is ook hier te lezen.

Heb je na het lezen van de regels nog vragen? Stuur ons dan een email.

8 mei 2020Beachvolleyen met een dubbel net

Vrijdag zijn de jeugdleden weer welkom op de accommodatie op het sportcomplex naast Olympia in Schalkwijk. Het Haarlems Dagblad kwam alvast een kijkje nemen bij de testsessie.

Lees meer in het artikel dat 8 mei in het Haarlems Dagblad verscheen. pdf

5 mei 2020Bavo Beach deels weer open

De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest om erover te zorgen dat Bavo Beach weer open kan gaan voor de mini's en de jeugd t/m 18 jaar!

Alle voorbereidingen zijn getroffen en vanaf aanstaande vrijdag 8 mei kunnen de mini's weer met de voetjes in het zand. Vanaf volgende week mag ook de jeugd weer lekker aan de slag. Voor de indeling van de trainingsgroepen en velden klik hier.


De leden en trainers hebben inmiddels via de mail alle informatie gekregen over de nodige maatregelen. Je vindt deze informatie ook op de site:

 

24 april 2020We bereiden de start voor!

We willen jullie graag een update geven over de covid-19 maatregelen m.b.t. Bavo Beach.

Beste Bavo Beach leden,

Afgelopen dinsdag werd in de persconferentie verteld dat kinderen t/m 12 jaar weer in groepsverband mogen sporten. 

Jongeren van 12 t/m 18 jaar mogen dit weer wanneer de 1,5 meter gewaarborgd kan blijven.

De Nevobo is richtlijnen aan het opstellen hoe hier mee om te gaan. We wachten deze richtlijnen af en wanneer deze bekend zijn gaan we dit vertalen naar onze locatie.

Vanaf 8 mei kunnen de mini's weer trainen. Zij worden hier in de komende dagen vanuit de mini-commissie van VC Spaarnestad voor benaderd.

Ook zijn we druk bezig om dit voor de jeugd t/m 18 jaar ook weer mogelijk te maken. Hier zijn alleen wat meer maatregelen voor nodig waardoor we nog niet precies weten wanneer dit weer mogelijk is. We houden jullie op de hoogte!

Blijf gezond allemaal en we houden jullie op de hoogte wanneer de eerste beachvolleybal weer de lucht in kan.

groet,
Bavo Beach

19 maart 2020Opening uitgesteld

In verband met de maatregelen met betrekking tot de Corona-uitbraak is de opening uitgesteld.

In afwachting van nadere besluiten is de opening uitgesteld. Nadere berichten volgen.

19 februari 2020 Voorbereiding derde seizoen

Het nieuwe jaar is begonnen, de zaalcompetitie is over de helft dus het is tijd om ons voor te bereiden op weer een mooi seizoen bij Bavo Beach! Vorig jaar is er hard gewerkt om de toiletten en warme douches te realiseren en dit jaar gaan we de locatie nog mooier aankleden.

Op 1 april zal Bavo Beach open gaan zodat iedereen weer lekker met de voetjes in het zand kan gaan spelen.

In april krijgen de leden ook weer het verzoek om de contributie voor het komende seizoen te betalen.

Hou de website en social media goed in de gaten voor het laatste nieuws.
Voor nu hebben we alvast twee data voor in de agenda:

 • Donderdag 23 april: instuiftraining voor de jeugd.
 • Donderdag 30 april: instuiftraining voor de senioren.

Voor meer informatie kijk je op de instuifpagina.

9 juli 2018Opening Bavo Beach

De opening in 2018 was een mooie happening, bekijk het filmpje!

16 juni 2018Bavo Beach is geopend

Sinds donderdag 14 juni 2018 heeft de Haarlemse volleybalvereniging Spaarnestad de beschikking over tien nieuwe beachvolleybalvelden. De velden liggen in het stadsdeel Schalkwijk, vlak bij het Spaarne.

Met de realisatie is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Dankzij een investering van de gemeente Haarlem, diverse particulieren en de vereniging zelf, kon de locatie uiteindelijk snel worden omgetoverd tot een nieuw sportcomplex waar heel Haarlem trots op kan zijn.

Onder grote belangstelling van onder meer de Haarlemse wethouder van sport Merijn Snoek, Nevobo-directeur Guido Davio, vertegenwoordigers van de gemeente Haarlem en ambassadeur van dit project Sanne Keizer, werd de locatie officieel geopend door tientallen jonge jeugdleden van Spaarnestad die een beachbal de lucht ingooiden. En daarna werd er uiteraard op de velden door jong en oud nog een balletje geslagen.

Met de tien nieuwe velden hoopt Bavo Beach Haarlem, als onderdeel van Spaarnestad, deze snel groeiende sport ook in Haarlem verder te promoten.

 

5 juni 2018Bavo Beach aan het Spaarne

Beachvolleybal hoort in het rijtje van hippe sporten als kitesurfen en snowboarden. Ook Haarlemmers hebben vanaf donderdag 14 juni de mogelijkheid om deze sport te beoefenen en wel bij Bavo Beach bij het Spaarne.

De nieuwe club, behorend bij de Volleybal Combinatie Spaarnestad, hoopt veel nieuwe leden te begroeten en richt zich op de recreant. Sporters die voor het laatst op de middelbare school een volleybal hebben aangeraakt, zullen straks naast de liefhebbers met strakke lijven en dito zonnebrillen hun set ups en smashes kunnen maken. De sport is zo intensief dat de kilo’s er bij beoefenaren afvliegen. De tien nieuwe velden van de beachvolleybalclub zijn bijna klaar. Shovels hebben bergen zand op de juiste plaats op het nieuwe sportterrein geduwd tussen de voetbal- en softbalvelden van Dio en de sportvelden van Olympia.

Lees meer in het artikel dat 2 juni in het Haarlems Dagblad verscheen.Bavo Beach is onderdeel van VC Spaarnestad
Henk van Turnhoutpad • 2034JL Haarlem • Mail ons